Pregària de l'Amistat 9 de juny a les 21

La pregària del 9 de juny a les 21.00 la podeu seguir per aquest canal:


TEXT DE SANT JOSEP CALASSANÇ


Iniciarem la pregària amb aquesta lloança del mestre i de l'educació que Josep Calassanç va escriure l'estiu de 1621. 
El Concili de Trento (1543-1565) havia determinat que no s'aprovarien nous ordes religiosos ja que totes les missions que podia fer la comunitat cristiana ja eren presents en la gran varietat d'ordes religiosos presents a l'Església.
Calassanç s'omple de coratge i es compromet a rectificar fins i tot un decret conciliar, amb un argument de pes: no s'ha reconegut cap orde religiós dedicat a l'educació de la infància i l'Escola Pia és la primera.
Per aquest motiu escriu aquest memorial adreçat al cardenal Tonti, responsable d'ordes religiosos al Vaticà.
Gràcies a aquest manifest, Calassanç va aconseguir que es reconegués l'Escola Pia com a orde religiós. Som el darrer orde aprovat per l'Església, i com diria sant Pau. "fora de temps".
Gaudiu-lo, el va escriure pensant en tots vosaltres.


Sens dubte, després de canonitzar sants, una de les tasques més importants reservades als Papes, i que potser és la primera importància, es donar el vistiplau a noves famílies religioses. Entre aquestes famílies, en el parer general, tant d’eclesiàstics com de laics, tant de governants com de gent comuna, s’hi ha de comptar com a molt necessària, i qui sap si la primera la dels pobres de la Mare de Déu de l’Escola Pia. La seva obra apostòlica és la bona educació dels infants, de la qual depèn la resta de la vida de les persones.

Educar és molt digne, pel fet de dedicar-se a la formació conjunta de tota la persona en cos i ànima.

Molt noble, perquè és una tasca de gran valor, de la qual nosaltres ens en fem cooperadors.

Molt meritori perquè, perquè estableix i posa en pràctica un remei eficaç per a preservar del mal i per a induir i il·luminar cap al bé tots els joves.

Molt avantatjós ja que ajuda a tothom en tots els aspectes, gratuïtat, acontentant-se amb l’imprescindible, acomboiant els infants i acompanyant-los fins i tot a llurs pròpies cases.

Molt útil pels seus efectes, que es noten sovint en el canvi de vida dels nois, fina a l’extrem que no es pot reconèixer com eren abans.

Absolutament necessari, si tenim presents els mals costums i vicis que dominen els qui no han rebut una bona educació.

Molt natural, perquè tothom desitja la bona educació dels fills.

Molt raonable per als governants i per a la societat, als quals interessa en gran manera comptar amb súbdits i ciutadans per a promocionar-se i ennoblir-se amb el servei a la comunitat i amb l’exercici de les funcions cíviques.

Molt plaent. Especialment als homes i dones, que unànimement aplaudeixen i el desitgen per al seu país,.

Molt gratificant per als qui són cridats a conrear aquesta vinya i a treballar en aquests sembrats abundosos.

Molt gloriós, finalment, per als qui treballaran i afavoriran amb la seva comunitat o el seu suport.

Memorial Cardenal Tonti.

L'EVANGELI D'AVUI         (Lc 9, 10-17)


A la tornada, els apòstols explicaren a Jesús el que havien fet. Ell se'ls endugué tots sols cap a un poble anomenat Betsaida. Però la gent ho va saber i el seguiren. Jesús els acollí, els parlava del Regne de Déu i guaria els qui en tenien necessitat. El dia començava a declinar, i els Dotze s'acostaren a dir-li:

--Acomiada la gent, i que vagin als pobles i a les cases del voltant per trobar allotjament i menjar. Aquí som en un lloc despoblat.

Però Jesús els digué:

--Doneu-los menjar vosaltres mateixos.

Ells respongueren:

--Només tenim cinc pans i dos peixos; si de cas hauríem d'anar nosaltres mateixos a comprar menjar per a tota aquesta gentada.

Hi havia, en efecte, uns cinc mil homes. Llavors Jesús digué als seus deixebles:

--Feu-los seure en grups de cinquanta.

Ells ho van fer així, i tothom s'assegué. Jesús prengué els cinc pans i els dos peixos, alçà els ulls al cel, els beneí, els partí i en donava als deixebles perquè els servissin a la gent. Tots en van menjar i quedaren saciats. Després van recollir dotze cistelles dels bocins de pa que havien sobrat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

22 JUNY DARRERA PREGÀRIA DE L'AMISTAT DEL CURS 2020 - 2021

Ja hem arribat a final de curs i fem la nostra darrera pregària de l'amistat dimarts 22 de juny.  Us volem fer un petit obsequi perquè p...