Què hi darrera de la Pregària de l'Amistat

Mentre vosaltres mireu la Pregària de l'Amistat, darrere hi ha l'Equip tècnic que va controlant entrades i sortides de vídeos, de so, de les músiques, donant l'entrada als presentadors....

La tecnologia fa que entre el que diuen els locutors i fins que surt per YouTube passen uns 30 o 40 segons. Això ens demana que tinguem altres sistemes per indicar el moment d'entrada de cada persona que parla. Segur que ja haureu notat en les diverses pregàries que de vegades el Jordi, la Roser, la Sara o en Víctor es queden com callats. Això passa quan en comptes d'anar seguint les instruccions que els donem a través dels telèfons, segueixen el ritme a través del YouTube, que com dèiem arriba amb una retard de mig minut aproximadament. En definitiva, també nosaltres anem aprenent. 

Aquest és el nostre "estudi": el menjador de la comunitat escolàpia del Verdum, de BCN.

La pregària és sempre a les 9 del vespre, però els vídeos s'enregistren normalment una setmana abans i entre el dijous i el diumenge anterior a la pregària es fa el muntatge: posar-hi música, unir o retallar el diversos vídeos, posar-hi text... La idea és que dilluns tot estigui preparat per no haver de córrer dimarts. 

Un cop es té tot el material, el pengem al programa des del qual fem l'emissió, en el nostre cas el programa es diu OBS i el deixem preparat dilluns a la nit. 

Programa OBS de la Pregària de l'Amistat, des del que fem l'emissiò cap a Youtube, 
el qual penja a internet la senyal que envia l'OBS. 

I aquí el nostre YouTube des del qual fem l'emissió en directe

Dimarts, a les 8 del vespre, ens connectem via Meet els locutors i els coordinadors tècnics i fem un repàs general al ritme de la pregària; és a dir: qui parla en cada moment, etc. i a les 9 del vespre (sempre deixem un parell de minuts pels qui arriben tard). comencem la pregària. 

Un cop finalitzada la pregària, encara ens quedem una estona més, començant a preparar la de la setmana següent, i per què no, també compartint una estona les anècdotes de la pregària que hem fet: que si ens hem descuidat d'obrir un micro, que si un vídeo s'ha quedat penjat.... les anècdotes que viu qualsevol aficionat, com ho som nosaltres. Com veieu, ens ho passem molt bé. 


En poques paraules, menys passar per maquillatge, ens toca fer tots els papers de l'auca, però estem molt contents d'aquesta proposta que ha estat tan ben acollida per tots vosaltres . 

Doncs ànims, continuem ! 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

31 de maig 2022 - DARRERA PREGÀRIA DE L'AMISTAT DEL CURS 2021-2022

En aquesta darrera Pregària de l'Amistat comptarem amb un gran convidat conegut de tots vosaltres: en Ramon Maria Nogués, catedràtic de ...