Pregària des de Polònia. 27 03 2022

 

Acollida  de nenes i nens ucraïnesos a l'Escola Pia de Cracòvia

Aquest dimarts 22 ens traslladarem a Polònia per conèixer de primera mà, amb la participació d'en Jacek, escolapi  polonès,  la tasca que estan fent els escolapis de Polònia i Ucraîna, en favor dels centenars de milers d'ucraïnesos que travessen la frontera. 

En breu us informarem de com podeu fer un donatiu per ajudar l'Escola Pia d'Ucraïna i de Polònia a través d'una transferència bancària. 

Ens trobarem aquest dimarts dia 22 en aquest enllaç:A la pagina web dels escolapis de Polònia llegim: 

DONEM SUPORT A UCRAÏNA

Fa exactament una setmana, el món es va sorprendre per les notícies sobre la guerra que havia començat a Ucraïna. Els cercles escolapis de tot Polònia intenten ajudar els que vénen a Polònia i els ucraïnesos que lluiten pel seu país a les seves institucions.

A les nostres escoles de Łowicz, Cracòvia, Poznań, Katowice i Rzeszów, les comunitats escolars van organitzar recollides d'aliments, medicaments, roba per enviar-los a l'estranger o distribuir-los als refugiats que ja residien a Polònia. La Fundació Educativa també hi va participar. A més, a les nostres dues parròquies de Rzeszów i Krakow-Wieczyńska, va ser possible donar regals que seran transportats a una de les nostres instal·lacions a Ucraïna. Aquestes parròquies i l'escola de Rzeszów també s'han convertit en el lloc d'admissió permanent dels ucraïnesos que fugen de la guerra, la majoria de les vegades mares amb fills.

Els darrers dies, els refugiats d'Ucraïna han trobat refugi a quatre de les nostres cases religioses, així com entre els feligresos de Cracòvia a Wieczysta i a la parròquia de Rzeszów. Centre Cultural Calasanz Kraków-Wieczysta en col·laboració amb l'escola primària núm. Pauli Montal ja convida nens d'Ucraïna a diverses activitats d'art, esports, música, informàtica, llenguatge i desenvolupament general. Activitats similars començaran els propers dies a la capital, on hi participen la Fundació Cercle d'Amics de l'Infant, l'Associació Parafiada i l'escola i llar d'infants de Varsòvia.

Agraïm a tots els estudiants, professors, companys de feina i feligresos la seva disposició i implicació desinteressada per ajudar els germans i germanes ucraïnesos que ho necessiten. Al llindar de la Quaresma, preguem pels ucraïnesos i Ucraïna, i preguem per la pau al món.

"Feliços els qui treballen per la pau, perquè seran anomenats fills de Déu"
Mt 5,9

Trobareu més informació als webs de l'Escola Pia de Polònia: Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

31 de maig 2022 - DARRERA PREGÀRIA DE L'AMISTAT DEL CURS 2021-2022

En aquesta darrera Pregària de l'Amistat comptarem amb un gran convidat conegut de tots vosaltres: en Ramon Maria Nogués, catedràtic de ...